Thajský street food s Láďou Dvořákem

Tento kurz již proběhl 18.10.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Na voňavé stánky s jídlem narazíte v Thajsku všude. Jídlo na ulici v Thajsku je prostě skvělé. Základem jsou čerstvé ingredience, koření a rychlá příprava. Konečná chuť jídla je založena na vyváženosti chutí - pikantní, kyselé, sladké, slané a hořké. Láďa vás naučí, jak thajskou kuchyni zvládnete hravě i u vás doma. 

 

Co si uvaříme: 

Thajský kuřecí salát s nudlemi, mangem a čerstvými bylinkami

Pikantní polévku s krevetami a kokosovým mlékem Tom Kha Goong

Skleněné nudle s krevetami a zeleninou - Pad Woon Sen

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Na voňavé stánky s jídlem narazíte v Thajsku všude. Jídlo na ulici v Thajsku je prostě skvělé. Základem jsou čerstvé ingredience, koření a rychlá příprava. Konečná chuť jídla je založena na vyváženosti chutí - pikantní, kyselé, sladké, slané a hořké. Láďa vás naučí, jak thajskou kuchyni zvládnete hravě i u vás doma. 

 

Co si uvaříme: 

Thajský kuřecí salát s nudlemi, mangem a čerstvými bylinkami

Pikantní polévku s krevetami a kokosovým mlékem Tom Kha Goong

Skleněné nudle s krevetami a zeleninou - Pad Woon Sen

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem Vás provede

Láďa Dvořák

Láďa je majitelem a šéfkuchařem bistra Tamarind Tree, které vzniklo díky úspěšnému pop up projektu s dim sum knedlíčky. Své kuchařské zkušenosti s asijskou kuchyní, získal mimo jiné v restauraci Essensia (nyní Spieces) hotelu Mandarin Oriental Prague. Moderní thajskou kuchyni si osvojil na stáži v restauraci Sala Rim Naam hotelu Mandarin Oriental v Bangkoku. Absolvoval stáž v restauraci Dinner by Heston Blumental v Londýně. Pracoval na Šumavě v restauraci U Štěpána, v průhonické Babiččině zahradě.