Maso a omáčky s Janem Horkým

Tento kurz již proběhl 24.11.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

S šéfkuchařem Honzou Horkým si na kurzu osvojíte různé techniky úprav hovězího, vepřového masa a drůbeže. Omáčky si připravíte moderním způsobem a vše doplníte o vhodné přílohy a inspirativní doplňky. Navíc vás Honza seznámí i původními prvorepublikovými recepturami.

 

Co si uvaříte: 

Hovězí tatarák, teplá pěnová omáčka z kachních jater, bylinkový toast

Kuřecí prsa z kukuřičného kuřete, sardelková omáčka, bylinkové špetzle  

Vepřový bůček „sous vide“, křenová espuma, konfitovaná brambora v másle

Telecí pečeně, hříbková omáčka na kyselo, kapusta ve slanině

Hovězí “sous vide“,  vinná omáčka s povidly, hráškový krém s limetkou

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

S šéfkuchařem Honzou Horkým si na kurzu osvojíte různé techniky úprav hovězího, vepřového masa a drůbeže. Omáčky si připravíte moderním způsobem a vše doplníte o vhodné přílohy a inspirativní doplňky. Navíc vás Honza seznámí i původními prvorepublikovými recepturami.

 

Co si uvaříte: 

Hovězí tatarák, teplá pěnová omáčka z kachních jater, bylinkový toast

Kuřecí prsa z kukuřičného kuřete, sardelková omáčka, bylinkové špetzle  

Vepřový bůček „sous vide“, křenová espuma, konfitovaná brambora v másle

Telecí pečeně, hříbková omáčka na kyselo, kapusta ve slanině

Hovězí “sous vide“,  vinná omáčka s povidly, hráškový krém s limetkou

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem Vás provede

Jan Horký

Honza nejen šéfkuchařem hotelu Nautilus v Táboře, ale i kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Šéfoval restauraci Zlatá Praha v hotelu Intercontinental i Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze, procestoval svět a působil v Hong Kongu i Singapuru. Je také úspěšným absolventem intenzivního kurzu na institutu Paula Bocuse ve Francii a také se může pochlubit přípravou menu pro řadu známých osobností -  amerického prezidenta – Baraka Obamu, prince Philipa či španělskou princeznu.  

Kuchařinu Honza bere nejen jako svou práci, ale i jako své životní poslání. Byl by rád, pokud by si lidé více uvědomovali, že to, co jí, je kultura národa.