Zvěřina s Janem Horkým

Tento kurz již proběhl 13.10.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Zvěřina a husí maso k podzimu neodmyslitelně patří. Šéfkuchař Honza Horký vás na kurzu naučí správné techniky úprav zvěřiny a nejen to. Těšit se můžete i na lahodné trhané husí stehno.  Masa doplníme vhodnými omáčkami a podzimními přílohami. 

Co si uvaříte: 

Carpaccio z jeleního hřbetu, brusinková espuma

Hříbkový krém, omeleta z křepelčího vajíčka

Husí trhané stehno v briošce, povidlová majonéza

Smažená pečeně z divokého selátka, pyré z kaštanů, kroupové  rizoto

Hřbet z jelena “sous vide“  omáčka z černého rybízu, houbová nádivka

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Zvěřina a husí maso k podzimu neodmyslitelně patří. Šéfkuchař Honza Horký vás na kurzu naučí správné techniky úprav zvěřiny a nejen to. Těšit se můžete i na lahodné trhané husí stehno.  Masa doplníme vhodnými omáčkami a podzimními přílohami. 

Co si uvaříte: 

Carpaccio z jeleního hřbetu, brusinková espuma

Hříbkový krém, omeleta z křepelčího vajíčka

Husí trhané stehno v briošce, povidlová majonéza

Smažená pečeně z divokého selátka, pyré z kaštanů, kroupové  rizoto

Hřbet z jelena “sous vide“  omáčka z černého rybízu, houbová nádivka

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem Vás provede

Jan Horký

Honza nejen šéfkuchařem hotelu Nautilus v Táboře, ale i kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Šéfoval restauraci Zlatá Praha v hotelu Intercontinental i Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze, procestoval svět a působil v Hong Kongu i Singapuru. Je také úspěšným absolventem intenzivního kurzu na institutu Paula Bocuse ve Francii a také se může pochlubit přípravou menu pro řadu známých osobností -  amerického prezidenta – Baraka Obamu, prince Philipa či španělskou princeznu.  

Kuchařinu Honza bere nejen jako svou práci, ale i jako své životní poslání. Byl by rád, pokud by si lidé více uvědomovali, že to, co jí, je kultura národa.