Šťavnaté kachní maso s Radkem Davidem

  • Volná místa: 7
  • Konání: 10.10.2022 17:00
  • Délka kurzu: 4 hod.
  • Cena: 3000 Kč

Pečená kachna se zelím a knedlíky patří bezpochyby k oblíbeným svátečním pokrmům. Šéfkuchař Radek David vám ukáže, jak zpracovat jednotlivé části kachního masa. Prsa využijete při minutkové úpravě, stehna při pomalém konfitování v tuku a ze zbylých skeletů si připravíte krémovou polévku. Dalším chodem budou také dokonalá kachní Foie Gras.  Nechte se inspirovat  při přípravě pokrmů na blížící se svatomartinské hodování! 

 

Pečená kachní Foie Gras, karamelizovaná jablka, brioška

Kachní kaldoun s kořenovou zeleninou a játrovými knedlíčky

Konfitované kachní stehno s restovanými houbami, bramborové lokše

Pečené kachní prso, kadeřávek, dýňové pyré a pražené lískové ořechy

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Pečená kachna se zelím a knedlíky patří bezpochyby k oblíbeným svátečním pokrmům. Šéfkuchař Radek David vám ukáže, jak zpracovat jednotlivé části kachního masa. Prsa využijete při minutkové úpravě, stehna při pomalém konfitování v tuku a ze zbylých skeletů si připravíte krémovou polévku. Dalším chodem budou také dokonalá kachní Foie Gras.  Nechte se inspirovat  při přípravě pokrmů na blížící se svatomartinské hodování! 

 

Pečená kachní Foie Gras, karamelizovaná jablka, brioška

Kachní kaldoun s kořenovou zeleninou a játrovými knedlíčky

Konfitované kachní stehno s restovanými houbami, bramborové lokše

Pečené kachní prso, kadeřávek, dýňové pyré a pražené lískové ořechy

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem Vás provede

Radek David

Radek je kreativní šéfkuchař společnosti Aramark, která je největším subjektem v oblasti firemního stravování v zemi. 


Celý Radkův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
 

Zajímavosti o Radkovi

  • Radek byl jeden z nejdéle sloužících šéfkuchařů na jednom místě, 20 let pracoval jako šéfkuchař restaurace La Veranda na Starém městě, rozjížděl Babiččinu zahradu v Průhonicích a The Bistro na Vinohradech, odborně dohlížel na restauraci La Veranda v Kyjevě.
  • Radek je zkušený lektor kurzů vaření a jeho kurzy jsou vyhlášeny nejen pro jeho odbornost a zkušenosti, ale i pro jeho smysl pro humor a dobrou náladu.
  • Radek se, i přes svoji pracovní vytíženost, stále účastní světových kuchařských soutěží, ale hlavně z nich vozí se svými parťáky zajímavá ocenění.
  • Radek na sobě neustále pracuje, jeho kuchařská knihovna a počet jeho stáží v nejlepších světových restaurací nemá obdoby a zaslouží obdiv.

https://radekdavid.cz/