"Zas a Znova" omáčky s Petrem Hajným

Tento kurz již proběhl 20.10.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Poctivá omáčka je základ úspěchu každého jídla. S šéfkuchařem Petrem Hajným objevíme kouzlo jeho dokonalých omáček.

Společně si připravíme drůbeží fond a omáčky z něj - pepřová, koňaková. Naučíme se připravovat základy omáček - svíčková, šípková. Ukážeme si jak na základní omáčku Velouté a její variace - koprová a křenová omáčka. A chybět nebude ani máslová Holandská omáčka.

Všechny omáčky vhodně doplníme masem nebo zeleninou.  

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

 

Poctivá omáčka je základ úspěchu každého jídla. S šéfkuchařem Petrem Hajným objevíme kouzlo jeho dokonalých omáček.

Společně si připravíme drůbeží fond a omáčky z něj - pepřová, koňaková. Naučíme se připravovat základy omáček - svíčková, šípková. Ukážeme si jak na základní omáčku Velouté a její variace - koprová a křenová omáčka. A chybět nebude ani máslová Holandská omáčka.

Všechny omáčky vhodně doplníme masem nebo zeleninou.  

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

 

Kurzem Vás provede

Petr Hajný

Petr Hajný, spolumajitel a šéfkuchař restaurace ZAS A ZNOVA, než se usadil v Sulicích, prožil bohatou kariéru. Vyučil se v pražském hotelu InterContinental, po vyučení nastoupil  do vyhlášené restaurace Flambé, působil jako šéfkuchař restaurací U Závoje, Piano Nobile, Chagall's...

Celý Petrův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
 

Zajímavosti o Petrovi

  • Petr je jeden z největších machrů na omáčky vůbec a o své majstrštyky se s vámi podělí během našeho kurzu Omáčky. 
  • Petr chtěl být původně automechanik, stejně jako jeho otec, ale nakonec se vydal na dráhu kuchaře.