Steaková masa a ryby s Janem Horkým

  • Volná místa: 3
  • Konání: 15.12.2022 17:00
  • Délka kurzu: 4 hod.
  • Cena: 3500 Kč

Kurz pro všechny milovníky masa! 

Šéfkuchař Jan Horký vás naučí, jak správně pracovat s vyzrálým masem. Ukážeme si techniky přípravy dokonalých steakových mas a marinování lososa.  Vše projdeme s Honzou krok po kroku, abyste si postupy osvojili a získali potřebnou jistotu. Chybět nebudou ani marinády, jednoduché dresinky a pestré přílohy. 

Americká picanha  

Panenka z mangalice

Vyzrálá pluma z iberského vepříka

Bůček „sous vide“ 

Losos marinovaný v hořčici a medu

 

Chimichury salsa

Hrubozrnná hořčice s medem a balsamikem

Sójová omáčka s rybí omáčkou, sezamem a medem

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

Kurz pro všechny milovníky masa! 

Šéfkuchař Jan Horký vás naučí, jak správně pracovat s vyzrálým masem. Ukážeme si techniky přípravy dokonalých steakových mas a marinování lososa.  Vše projdeme s Honzou krok po kroku, abyste si postupy osvojili a získali potřebnou jistotu. Chybět nebudou ani marinády, jednoduché dresinky a pestré přílohy. 

Americká picanha  

Panenka z mangalice

Vyzrálá pluma z iberského vepříka

Bůček „sous vide“ 

Losos marinovaný v hořčici a medu

 

Chimichury salsa

Hrubozrnná hořčice s medem a balsamikem

Sójová omáčka s rybí omáčkou, sezamem a medem

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

Kurzem Vás provede

Jan Horký

Honza nejen šéfkuchařem hotelu Nautilus v Táboře, ale i kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Šéfoval restauraci Zlatá Praha v hotelu Intercontinental i Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze, procestoval svět a působil v Hong Kongu i Singapuru. Je také úspěšným absolventem intenzivního kurzu na institutu Paula Bocuse ve Francii a také se může pochlubit přípravou menu pro řadu známých osobností -  amerického prezidenta – Baraka Obamu, prince Philipa či španělskou princeznu.  

Kuchařinu Honza bere nejen jako svou práci, ale i jako své životní poslání. Byl by rád, pokud by si lidé více uvědomovali, že to, co jí, je kultura národa.