Dokonalé odpalované těsto s Lucií Průšovou

Tento kurz již proběhl 17.10.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Využití odpalovaného těsta je velmi pestré. V tradiční evropské cukrařině patří bezesporu mezi ty nejoblíbenější. Přijďte si s námi vyzkoušet, jaké dezerty z odpalovaného jsou typické pro českou, francouzskou či italskou cukrařinu.  Kurzem vás provede Lucie Průšová. Vysvětlí vám, jaký je rozdíl mezi českým a francouzským větrníkem, jak se připravují banánky/eclairs, profiterolky, bigne, věnečky či francouzský Paris Brest. V kurzu si vysvětlíme přípravu těsta i náplní a poukážeme na možné záludnosti při jejich přípravě.

Co se v kurzu naučíte:

Odpalované těsto
Cukrářský krém (créme patisserie)  - vanilka, čokoláda, lískový ořech
Mouselline
Chantilly
Skořicový karamel

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Využití odpalovaného těsta je velmi pestré. V tradiční evropské cukrařině patří bezesporu mezi ty nejoblíbenější. Přijďte si s námi vyzkoušet, jaké dezerty z odpalovaného jsou typické pro českou, francouzskou či italskou cukrařinu.  Kurzem vás provede Lucie Průšová. Vysvětlí vám, jaký je rozdíl mezi českým a francouzským větrníkem, jak se připravují banánky/eclairs, profiterolky, bigne, věnečky či francouzský Paris Brest. V kurzu si vysvětlíme přípravu těsta i náplní a poukážeme na možné záludnosti při jejich přípravě.

Co se v kurzu naučíte:

Odpalované těsto
Cukrářský krém (créme patisserie)  - vanilka, čokoláda, lískový ořech
Mouselline
Chantilly
Skořicový karamel

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem Vás provede

Lucie Průšová

Lucie Průšová
Chocolatier a Pattissier
Cukrařině se věnuje přes 20 let, má za sebou pracovní i studijní pobyty po Evropě i Asii. Ve své bohaté kariéře dosáhla na mnoho soutěžních i profesních ocenění. Mezi významné milníky patří také „šéfování cukrárny“ v michelinské restauraci a Degustation Bohéme Bourgeoise. 

Celý Lucky gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
 

Lucie je také naše „sousedka“ od roku 2017 má svou výrobnu v nedalekých Psárech, společně se těšíme na kurzy v CHEF ARENĚ pro malé i velké.