Tradiční francouzská kuchyně s Janem Horkým

Tento kurz již proběhl 28.06.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Jan Vám ukáže tradiční francouzskou kuchyni

Připravíme si pokrmy tradiční francouzské kuchyně, ze které vycházejí světoznámé pokrmy a inspiruje se z ní celý svět.  
 

Co si uvaříte

Pěna z foie gras s čokoládou a salátem

Račí polévka s kroketou

Losos pečený v listovém těstě s „choron“omáčkou

Telecí dušené na smetaně, grilovaná zelenina

Čokoládový fondant, vanilková zmrzlina, ovocný kompot

Jan Vám ukáže tradiční francouzskou kuchyni

Připravíme si pokrmy tradiční francouzské kuchyně, ze které vycházejí světoznámé pokrmy a inspiruje se z ní celý svět.  
 

Co si uvaříte

Pěna z foie gras s čokoládou a salátem

Račí polévka s kroketou

Losos pečený v listovém těstě s „choron“omáčkou

Telecí dušené na smetaně, grilovaná zelenina

Čokoládový fondant, vanilková zmrzlina, ovocný kompot

Kurzem Vás provede

Jan Horký

Honza nejen šéfkuchařem hotelu Nautilus v Táboře, ale i kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Šéfoval restauraci Zlatá Praha v hotelu Intercontinental i Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze, procestoval svět a působil v Hong Kongu i Singapuru. Je také úspěšným absolventem intenzivního kurzu na institutu Paula Bocuse ve Francii a také se může pochlubit přípravou menu pro řadu známých osobností -  amerického prezidenta – Baraka Obamu, prince Philipa či španělskou princeznu.  

Kuchařinu Honza bere nejen jako svou práci, ale i jako své životní poslání. Byl by rád, pokud by si lidé více uvědomovali, že to, co jí, je kultura národa.