Lanýžové menu s Markétou Jurkovič a Radkem Davidem

Tento kurz již proběhl 26.09.2022. Prohlédněte si aktuálně vypsané kurzy. :)

Dopřejte si trochu luxusu a vychutnejte si podmanivou chuť a aroma lanýžů

Jedinečným kurzem vás provede Markéta Jurkovič, majitelka firmy Lanýže od Markéty. Zatímco vy si společně s šéfkuchařem Radkem Davidem připravíte menu bohaté na lanýže, Markéta vám vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy lanýžů, popovídá o způsobech jejich hledání a doporučí vám v jakých kombinacích a pokrmech nejvíce vynikne jejich aroma a chuť. 

 

Míchaná vejce s lanýži

Pošírované vejce na toastu se šunkou a lanýži

Domácí tagliatelle s lanýžovým velouté, lanýži a parmezánem

Kuřecí prsa s lanýžovým máslem a bramborové pyré

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

Dopřejte si trochu luxusu a vychutnejte si podmanivou chuť a aroma lanýžů

Jedinečným kurzem vás provede Markéta Jurkovič, majitelka firmy Lanýže od Markéty. Zatímco vy si společně s šéfkuchařem Radkem Davidem připravíte menu bohaté na lanýže, Markéta vám vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy lanýžů, popovídá o způsobech jejich hledání a doporučí vám v jakých kombinacích a pokrmech nejvíce vynikne jejich aroma a chuť. 

 

Míchaná vejce s lanýži

Pošírované vejce na toastu se šunkou a lanýži

Domácí tagliatelle s lanýžovým velouté, lanýži a parmezánem

Kuřecí prsa s lanýžovým máslem a bramborové pyré

 

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků.  

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

 

Kurzem Vás provede

Radek David

Radek je kreativní šéfkuchař společnosti Aramark, která je největším subjektem v oblasti firemního stravování v zemi. 


Celý Radkův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
 

Zajímavosti o Radkovi

  • Radek byl jeden z nejdéle sloužících šéfkuchařů na jednom místě, 20 let pracoval jako šéfkuchař restaurace La Veranda na Starém městě, rozjížděl Babiččinu zahradu v Průhonicích a The Bistro na Vinohradech, odborně dohlížel na restauraci La Veranda v Kyjevě.
  • Radek je zkušený lektor kurzů vaření a jeho kurzy jsou vyhlášeny nejen pro jeho odbornost a zkušenosti, ale i pro jeho smysl pro humor a dobrou náladu.
  • Radek se, i přes svoji pracovní vytíženost, stále účastní světových kuchařských soutěží, ale hlavně z nich vozí se svými parťáky zajímavá ocenění.
  • Radek na sobě neustále pracuje, jeho kuchařská knihovna a počet jeho stáží v nejlepších světových restaurací nemá obdoby a zaslouží obdiv.

https://radekdavid.cz/