CUKRÁŘSKÝ KURZ – CHOUX, PANNA COTTA, ODPALOVANÉ TĚSTO

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

    Napište jméno ve tvaru pro koho.

23. listopadu 2023
17:00 - 21:00
Sportovní 1190, Sulice

2600 

Není skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Během kurzu se naučíme jak pracovat s odpalovaným těstem, jak se kamarádit se sypkou a plátkovou želatinou, jak vyšlehat krém ze slaného karamelu, jak zdobit a kombinovat a mnoho dalších tipů a triků jak na sladkou tečku.

Společně si připravíme:

Choux plněné krém ze slaného karamelu
Čokoládová panna cotta s omáčkou z lesního ovoce
NY cheese cake za studena, cracker crumble a marinovaný ananas v tmavém rumu

Naučíme se:
Odpalované těsto
Křupání na odpalované těsto
Uvařit a vyšlehat krém ze slaného karamelu
Připravit čokoládovou panna cottu
Připravit omáčku z lesního ovoce
Pracovat se sypkou a plátkovou želatinou
NY Cheesecake a jeho možné varianty
Cracker crumble
Marinovat ananas
Zdobení dezertů a kombinovat věci

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.
Obrázky jsou ilustrační.

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce přeměním v jídlo v moderním provedením.´´ říká Radek David Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda. Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování. Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se před 70 kuchařských soutěží po celém světě.

V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.

Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům. Už měl možnost vařit v Provence La Chassagnette, v Piemontu restaurace Violetta, v Londýně prošel restaurace Pollen Street Social, Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre, Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….

Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.

Celý Radkův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
No products found