ORIENT EXPRESS

Kurzem vás provede

Láďa Dvořák

Láďa je majitelem a šéfkuchařem bistra Tamarind Tree, jeho láska k asijské kuchyni je celoživotní a budoval si ji na cestách a stážích… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

    Napište jméno ve tvaru pro koho.

10. května 2023
17:00 - 21:00
Praha

3500 

Není skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Asijské, nebo chcete-li orientální kuchyně, jsou stále oblíbenější, pro svou pestrost chutí a rozmanitost používaných surovin, které nás dokážou přenést do pro nás stále exotických míst.

Dávno pryč jsou doby, kdy jsme všemu říkali „čína“ stále častěji umíme nacházet rozdíly mezi jednotlivými styly a už jsme si dokázali najít ty své oblíbené.

V našem novém cyklu kurzů ORIENT EXPRESS s Láďou Dvořákem vás naučíme ty zásadní střípky z menu asijských kuchyní.

Tentokrát si společně uvaříme

Kuřecí polévku Khao Soi

Klasická nudlová polévka, pocházející Thajska a Laosu, s kokosovým mlékem, kdy základem je KARI PASTA, kterou si každý z našich kuchaříků utluče sám v hmoždíři.

DIM SUM knedlíčky hovězí Potstickers

Čínské DIM SUM knedlíčky z bambusového pařáčku, jsou Láďovou chloubou a mnozí je znají z jeho bistra Tamarind Tree. Naučíme vás nejen správně připravovat těsto, ale také jak správně kombinovat náplně chutě.

Thajský kuřecí salát s mangem a nudlemi

Úplná klasika, salát s mangem, ale umíte jej správně ochutit a vyladit poměry? S námi se už nemusíte bát jeho přípravy, protože Láďa vám vše ukáže a naučí. ?

Těšíme se na naši společnou jízdu ORIENT EXPRESEM, kdy nebudete potřebovat žádná zavazadla, o vše potřebné se postaráme a vy si jen zabalte dobrou náladu a ten zbytek už zařídíme.

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem vás provede

Láďa Dvořák

Láďa je majitelem a šéfkuchařem bistra Tamarind Tree, jeho láska k asijské kuchyni je celoživotní a budoval si ji na cestách a stážích po celé asii. Zkušenosti mimo jiné získával také v restauraci Essensia (nyní Spieces) hotelu Mandarin Oriental Prague, v restauraci Sala Rim Naam hotelu Mandarin Oriental v Bangkoku a stáží v restauraci Dinner by Heston Blumental v Londýně. Celkem třikrát navštívil Indii, čtyřikrát Thajsko, procestoval Taiwan, Vietnam, Malajsii, Kambodžu, na skok se zastavil v Pekingu a HongKongu, s batohem strávil i měsíc v Himalájích a v Koreji pomáhal při půlroční pracovní cestě s otevřením restaurace. Jeho nejoblíbenější specialitou jsou tradiční knedlíčky DIM SUM, ale díky své komplexnosti vás dovede provést kuchyněmi celého orientu.
No products found