CHŘEST – JAK VYUŽÍT CHŘESTOVOU UNIKÁTNÍ CHUŤ

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

    Napište jméno ve tvaru pro koho.

20. května 2024
17:00 - 20:30
Praha-východ, Sulice, Sportovní 1190

2900 

3 skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Chřest jako elixír mládí!
Připojte se k nám na tento nezapomenutelný kurz, kde se společně ponoříme do světa chřestu – jednoho z nejlahodnějších a nejvíce ceněných jarních plodů.
Chřest je nejen lahodný, ale také plný života, kterým můžeme obohatit naše pokrmy.

Na tomto kurzu budeme prozkoumávat různé způsoby přípravy chřestu od tradičních až po moderní techniky, abychom objevili, jak využít jeho unikátní chuť a texturu.
Provedeme vás procesem čištění, vaření a zpracování celého chřestu a ukážeme vám nejlepší způsoby, jak zachovat jeho lahodnou chuť a výživové hodnoty.

Kromě praktického vaření se také dozvíme o historii a zdravotních výhodách chřestu a podělíme se o tipy a triky, jak nejlépe využít tuto vynikající sezónní surovinu.

Co si uvaříme?

  • Chřestovou polévka ze zeleného chřestu
  • Chřest, rukola, tygří krevety a dresing Mimóza
  • Zapečený chřest s lososem a choron omáčkou
  • Chřest s holandskou omáčkou, mladé brambory

Náš kurz je vhodný pro všechny, kteří mají zájem o vaření a chtějí se naučit nové recepty a dovednosti.
Přijďte se k nám připojit a objevte kouzlo chřestu ve vaší kuchyni!

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce přeměním v jídlo v moderním provedením.´´ říká Radek David Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda. Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování. Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se před 70 kuchařských soutěží po celém světě.

V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.

Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům. Už měl možnost vařit v Provence La Chassagnette, v Piemontu restaurace Violetta, v Londýně prošel restaurace Pollen Street Social, Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre, Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….

Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.

Celý Radkův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena

VÁNOČNÍ PEČENÍ - KURZ PRO DĚTI

Kurzem vás provede
Jana Maxová

27. listopadu 2024
10 volných míst
850 Kč

VÁNOČNÍ PEČENÍ - KURZ PRO DĚTI II.

Kurzem vás provede
Jana Maxová

11. prosince 2024
11 volných míst
850 Kč