KURZ – PŘÍPRAVA RYB

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

    Napište jméno ve tvaru pro koho.

21. září 2023
17:00 - 20:00
Sportovní 1190, Sulice

3400 

Není skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Během kurzu si vykostíte mořského vlka a pražmu/ dorádu/. Pak každý filet z ryb zpracujeme na jednotlivá jídla a z kostí připravíme vývar, který požijeme na omáčku. Naučíte se jak si připravit skvělé předkrmy ze syrových ryb u kterých vynikne chuť rybího masa. Jeden z nich je velice oblíbený tatarák a pak peruánský ceviche. Z filetu vlka s přidáním lososa si připravíme jídlo, které před x lety vytvořil nejslavnější kuchař na světě PAUL BOCUSE a každý ten pokrm přetváří a interpretuje do svého stylu. Druhý hlavní chod bude Pražma s koprovou omáčkou.

Co se naučíme:

Vykostění mořského vlka a pražmy
Tatarák z mořského vlka s avokádem a sójový vinaigrette
Ceviche z pražmy s malými rajčaty, salátovou okurkou a koriandrem
Příprava rybího vývaru
Vlk a losos se špenátem v listovém těstě
Pražma, šťouchané brambory a koprová omáčka

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem vás provede

Radek David

,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce přeměním v jídlo v moderním provedením.´´ říká Radek David Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda. Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování. Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se před 70 kuchařských soutěží po celém světě.

V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.

Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům. Už měl možnost vařit v Provence La Chassagnette, v Piemontu restaurace Violetta, v Londýně prošel restaurace Pollen Street Social, Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre, Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….

Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.

Celý Radkův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena

LETNÍ PŘÍMĚSTSKÝ KEMP 2024 II. turnus

19. srpna 2024
11 volných míst
8400 Kč

SLADKÉ KYNUTÉ I.

Kurzem vás provede
Lucie Rosenbaum

26. září 2024
8 volných míst
2600 Kč

FRGÁL– KURZ PRO DĚTI

Kurzem vás provede
Jana Maxová

30. září 2024
11 volných míst
650 Kč

JAK NA MAKRONKY

Kurzem vás provede
Adéla Mervartová

16. října 2024
7 volných míst
2900 Kč