ORIENT EXPRESS

Kurzem vás provede

Láďa Dvořák

Láďa je majitelem a šéfkuchařem bistra Tamarind Tree, jeho láska k asijské kuchyni je celoživotní a budoval si ji na cestách a stážích… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

22. března 2023
17:00 - 21:00
Praha

3500 

5 skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Asijské, nebo chcete-li orientální kuchyně, jsou stále oblíbenější, pro svou pestrost chutí a rozmanitost používaných surovin, které nás dokážou přenést do pro nás stále exotických míst.

Dávno pryč jsou doby, kdy jsme všemu říkali „čína“ stále častěji umíme nacházet rozdíly mezi jednotlivými styly a už jsme si dokázali najít ty své oblíbené.

V našem novém cyklu kurzů ORIENT EXPRESS s Láďou Dvořákem vás naučíme ty zásadní střípky z menu asijských kuchyní.

Tentokrát si společně uvaříme

Kuřecí polévku Khao Soi

Klasická nudlová polévka, pocházející Thajska a Laosu, s kokosovým mlékem, kdy základem je KARI PASTA, kterou si každý z našich kuchaříků utluče sám v hmoždíři.

DIM SUM knedlíčky hovězí Potstickers

Čínské DIM SUM knedlíčky z bambusového pařáčku, jsou Láďovou chloubou a mnozí je znají z jeho bistra Tamarind Tree. Naučíme vás nejen správně připravovat těsto, ale také jak správně kombinovat náplně chutě.

Thajský kuřecí salát s mangem a nudlemi

Úplná klasika, salát s mangem, ale umíte jej správně ochutit a vyladit poměry? S námi se už nemusíte bát jeho přípravy, protože Láďa vám vše ukáže a naučí. ?

Těšíme se na naši společnou jízdu ORIENT EXPRESEM, kdy nebudete potřebovat žádná zavazadla, o vše potřebné se postaráme a vy si jen zabalte dobrou náladu a ten zbytek už zařídíme.

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem vás provede

Láďa Dvořák

Láďa je majitelem a šéfkuchařem bistra Tamarind Tree, jeho láska k asijské kuchyni je celoživotní a budoval si ji na cestách a stážích po celé asii. Zkušenosti mimo jiné získával také v restauraci Essensia (nyní Spieces) hotelu Mandarin Oriental Prague, v restauraci Sala Rim Naam hotelu Mandarin Oriental v Bangkoku a stáží v restauraci Dinner by Heston Blumental v Londýně. Celkem třikrát navštívil Indii, čtyřikrát Thajsko, procestoval Taiwan, Vietnam, Malajsii, Kambodžu, na skok se zastavil v Pekingu a HongKongu, s batohem strávil i měsíc v Himalájích a v Koreji pomáhal při půlroční pracovní cestě s otevřením restaurace. Jeho nejoblíbenější specialitou jsou tradiční knedlíčky DIM SUM, ale díky své komplexnosti vás dovede provést kuchyněmi celého orientu.
Vyprodáno

POLÉVKA JE GRUNT!

Kurzem vás provede
Radek David

5. března 2024
0 volných míst
1900 Kč

LOSOSOVÉ UMĚNÍ

Kurzem vás provede
Radek David

11. března 2024
7 volných míst
2900 Kč

VELIKONOČÍ HODY

Kurzem vás provede
Petr Hajný

20. března 2024
2 volná místa
2700 Kč

VELIKONOČNÍ PEČENÍ PRO DĚTI

25. března 2024
3 volná místa
650 Kč