RENESANCE ŠKOLNÍ JÍDELNY

Kurzem vás provede

Martin Pecina

Martin se rád vrací ke kořenům české a moravské kuchyně. Preferuje laciné a opomíjené suroviny, vaří z chleba i vnitřností,… Zobrazit více

    Vyberte si variantu

    Jméno a příjmení obdarovaného

    Napište jméno ve tvaru pro koho.

4. dubna 2024
17:00 - 20:00
Praha-východ, Sulice, Sportovní 1190

3500 

Není skladem

Máte dotazy? Přečtěte si nejčastější dotazy.

O kurzu

Terapie školní jídelnou
Kdo nechodil do školní jídelny a nedlabal tamní dušenou mrkev, hrachovku, buchtičky s falešným šodó, nudle s mákem, srbské rizoto a hektolitry UHO, ten byl ochuzen o jeden z nejpozoruhodnějších divů světa. A třebaže se každý pamětník při té vzpomínce tak trochu ošívá, všichni dobře víme, že v skrytu duše touží dát si ještě jednou nášup krupičné kaše, zemlbáby nebo šišek s opečenou strouhankou.

V kurzu zavzpomínáme na dětství a podíváme se na některá notorická tuzemská jídla novýma očima.

– Palačinka s pivem, uzený jazyk, domácí majonéza, křen, zelenina, rybíz
– Krkonošské kyselo, chlebový kvas, vejce, houby, nakládaná cibule
– Koprovka bez jíšky, brambory v popelu, koprový olej
– Krupičná kaše, žloutky, medová plástev s ořechy, čokoláda, ovoce

Kurz se koná při minimálním počtu pěti účastníků, v našem studiu CHEF ARENA, v Sulicích, Sportovní 1190

K dispozici budete mít připravené suroviny, recepty s místem pro vaše poznámky. Během kurzu vám zapůjčíme naší zástěru a veškeré potřebné vybavení. Cena zahrnuje nealkoholické nápoje, vodu, kávu, čaj a rozlévané víno.

Kurzem vás provede

Martin Pecina

Martin se rád vrací ke kořenům české a moravské kuchyně. Preferuje laciné a opomíjené suroviny, vaří z chleba i vnitřností, rád používá houby, šneky, dršťky, krev, kopřivy nebo ovocné pálenky a zkouší jim dát současný ráz. S láskou udí klobásky, jazyky i morek a každý podzim pořádá zavařovací orgie. V roce 2023 vydal knížku Jazyk, srdce, mozek, krev.

VÁNOČNÍ PEČENÍ - KURZ PRO DĚTI II.

Kurzem vás provede
Jana Maxová

11. prosince 2024
4 volná místa
850 Kč