„Svojí pílí a náturou jsem přišel k tomu, že každý den jsem studoval nějaké časopisy a knížky.Tenkrát nebyl žádný Instagram, kde člověk koukne na jídlo, a už si ho nějak slepí dohromady,“ popisuje své začátky Michal Húsek a dodává „Vlastně jsem vařit nikdy nechtěl, chtěl jsem hrát hokej.
Michal Húsek je šéfkuchařem šest let hotelů ve Špindlerově Mlýně – Savoy s restaurací Savoya a Soyka se stejnojmennou restaurací.
Celý Michalův gastronomický příběh si můžete poslechnut v díle Chef Arena
Restaurace Savoya je zaměřena na nenucený „fine dining“ a Soyka je podobného smýšlení jako Zas a Znova.
Za sebou má různé stáže po celé Evropě například:
Der Schwarze Adler 1* Michelin in Deutschland, Gilad Peled 2* Michelin Le Pressoir D´argent Bordeaux, Frog by Adam Handling 1* Michelin in London, Norbert Niederkopfler 3* Michelin restaurant St.Hubertus, Gilad Peled 2* Michelin Le Pressoir D´argent Bordeaux